اهمیت انواع قالب های بتنی در کیفیت و زمان اجرای پروژه‌های ساختمانی

بتن به عنوان یکی از مهمترین متریال‌های ساختمانی شناخته می‌شود که از آن به صورت گسترده در پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌کنند. شما می‌توانید این ماده مقاوم را برای اجرای انواع سازه‌ها به کار ببرید، اما باید پیش از هر چیز اصول لازم برای این منظور را رعایت کنید. یکی از روش‌های متداول که در اجرای اسکلت‌های بتنی از آن استفاده می‌شود نصب انواع قالب های بتنی است. شما می‌توانید با کمک این نوع قالب‌ها بتن را به شکل ایده‌آل و با بالاترین کیفیت برای ساخت انواع ستون، دیوار، سقف و … به کار ببرید. در این مطلب با انواع قالب های بتنی و ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها آشنا می‌شویم.

انواع قالب های بتنی

قالب بتنی چیست

قالب بتنی به قطعاتی گفته می‌شود که پیش از بتن‌ریزی در محل پروژه نصب می‌شوند تا شرایط را برای سفت شدن و تشکیل سازه مدنظر فراهم کنند. شما می‌توانید این قالب‌ها را با جنس‌های مختلف تهیه کنید و به دفعات برای پروژه‌های مختلف به کار ببرید. البته برخی از انواع قالب های بتنی به صورت دائمی نصب می‌شوند و برای همیشه در محل باقی خواهند ماند. این نوع قالب باید حداقل تا زمان خشک شدن بتن در جای خود باقی بمانند تا قالب‌بندی فونداسیون، ستون‌ها، دیوارها و … به بهترین شکل ممکن انجام شود.

به طور کلی نصب قالب‌ها یکی از مهمترین گام‌ها در احداث سازه‌های بتنی است و تاثیر مستقیم بر موفقیت پروژه می‌گذارد. این قالب‌ها باید با دقت بالا و بدون کوچکترین درز یا لغزش در محل مدنظر نصب شوند تا در نهایت سازه بتنی باکیفیت داشته باشیم. برای این منظور نیروهای حرفه‌ای با استفاده از قالب مناسب و هم‌بندی دقیق آن‌ها شرایط مناسب را برای بتن‌ریزی فراهم می‌کنند.

انواع قالب های بتنی

آشنایی با انواع قالب های بتنی

انواع قالب های بتنی را می‌توان با توجه به فاکتورهای گوناگون دسته‌بندی کرد. برخی قالب‌های بتنی را با توجه به جنس آن‌ها تقسیم‌بندی می‌کنند و برخی دیگر با توجه به موارد استفاده و کاربری این کار را انجام می‌دهند. در ادامه با انواع قالب های بتنی با توجه به دسته‌بندی‌های مختلف آشنا می‌شویم.

انواع قالب های بتنی با توجه به جنس

شما می‌توانید انواع قالب های بتنی را با توجه به جنس آن‌ها دسته‌بندی کنید. امروزه از انواع متریال برای این منظور استفاده می‌شود، موردی که به مقیاس پروژه و نوع کاربری قالب نیز بستگی دارد. مهمترین قالب های بتنی با توجه به متریال آن‌ها عبارتند از:

  • قالب چوبی: از انواع قالب چوبی برای اجرای فونداسیون و ساخت سازه‌های بتنی استفاده می‌کنند. این نوع قالب به راحتی مونتاژ و اجرا می‌شود و انعطاف‌پذیری بسیار بالایی دارد. سبک بودن قالب چوبی و قیمت پایین جزو اصلی‌ترین ویژگی‌های آن به شمار می‌روند.
  • قالب آجری: انواع قالب بتنی را می‌توان با آجر ساخت. هزینه اجرای این نوع قالب بسیار پایین است و به راحتی نصب و اجرا می‌شود. باید توجه داشت که استحکام پایین قالب و نفوذ آب به آجر در موارد گوناگون بر کیفیت بتن تاثیر منفی می‌گذارد و باید این نکات را در نظر داشت.
  • قالب فلزی: قالب‌های فلزی در انواع فولادی و آلومینیومی تولید می‌شوند و عمر بسیار بالایی دارند. ضد رطوبت بودن و قابلیت اجرا و جدا کردن آسان این نوع قالب‌ها آن‌ها را تا حد زیادی مقرون به صرفه می‌کند. ویژگی منفی قالب‌های فلزی وزن بالای آن‌ها است.
  • قالب پلاستیکی: شما می‌توانید برای اجرای پروژه از قالب‌های پیش‌ساخته پلاستیکی استفاده کنید. این نوع قالب‌های سبک به راحتی جدا می‌شوند و پس از شست‌وشو می‌توانند دوباره استفاده شوند.

قالب بتنی مناسب

انواع قالب های بتنی با توجه به کاربری

شما می‌توانید انواع قالب های بتنی را با توجه به نوع کاربری و موارد استفاده در ساختمان دسته‌بندی کنید. به طور کلی سازه‌های بتنی در بخش‌های گوناگون به قالب‌های خاص نیاز دارند که با توجه به نوع کاربرد سفارش و اجرا می‌شوند. این نوع قالب‌ها عبارتند از:

  • انواع قالب های بتنی برای اجرای دیوار
  • انواع قالب های بتنی برای اجرای ستون
  • انواع قالب های بتنی برای اجرای فونداسیون
  • انواع قالب های بتنی برای اجرای سقف

 

ویژگی‌های یک قالب بتنی مناسب

انواع قالب های بتنی با هدف شکل‌دهی و فرم‌دهی به بتن مورد استفاده قرار می‌گیرند، بنابراین باید قالب مدنظر پیش از هر چیز توانایی لازم برای این منظور را دارا باشد. قالب‌ بتنی خوب با استفاده از متریال مناسب و در ابعاد خاص ساخته می‌شود و توان لازم برای تحمل تنش‌های گوناگون را دارد.

به طور کلی بهترین انواع قالب های بتنی باید:

  • امکان حفظ رطوبت بتن برای مدت طولانی‌تر را داشته باشند.
  • عایق‌بندی مناسب را ایجاد کنند تا سازه بتنی با عوامل خارجی تماس پیدا نکند.
  • میلگردها و مصالح مورد استفاده درون سازه بتنی را به خوبی در محل حفظ کند.
  • از نشت شیره بتن جلوگیری کند تا کیفیت سازه نهایی بیشتر شود.
  • به راحتی بتوان آن را پس از سفت شدن و شکل گرفتن سازه بتنی جدا کرد.
  • وزن پایینی داشته باشد تا نصب آن آسان شود.
  • به هیچ عنوان تاب نخورد و در تماس با بتن دچار آسیب نشود.
  • امکان استفاده دوباره از آن وجود داشته باشد و کیفیت لازم را ارائه دهد.

قالب بتنی مناسب سازه ها

ستوده بتن؛ بهترین شرکت برای تامین بتن آماده

اجرای سازه‌های بتنی نیازمند انتخاب انواع قالب های بتنی مناسب است. شما باید با توجه به پروژه خود و بودجه موجود این نوع قالب‌ها را انتخاب کنید. قالب بتنی تاثیر مستقیم بر کیفیت اجزای مختلف ساختمان می‌گذارد و اهمیت بسیار بالایی دارد. قالب‌های بتنی با توجه به جنس آن‌ها و نیز نوع کاربری به انواع گوناگون تقسیم می‌شوند. شما باید برای اجرای بدون نقص پروژه‌های ساختمانی با بتن از بهترین نیروهای متخصص در حوزه قالب‌گیری استفاده کنید تا در کوتاه‌ترین زمان بهترین نتیجه ممکن را حاصل کنند. شرکت بتن پارس زاگرس بهترین انواع بتن آماده را تولید می‌کند و با داشتن ناوگان پیشرفته و نیروهای متخصص خدمات خود را به صورت گسترده ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای آشنایی با خدمات و کسب اطلاعات بیشتر از طریق سایت ما اقدام کنید.

سوالات متداول

هزینه اجرای انواع قالب های بتنی به چه مواردی بستگی دارد؟

به طور کلی هزینه قالب های بتنی به عواملی چون نوع مصالح، جنس قالب، چگونگی ساخت و تکنیک اجرا بستگی دارد. معمولا هر چقدر قالب پیچیدگی بیشتری داشته باشد هزینه آن نیز بالاتر خواهد بود.

بهترین نوع قالب بتنی که بتوان آن را به دفعات استفاده کرد چیست؟

انواع قالب پلاستیکی را می‌توان با آب تمیز کرد و بدون مشکل برای دفعات فراوان به کار برد. این نوع قالب بتنی به صورت پیش‌ساخته تهیه می‌شود و هزینه اجرای پروژه‌های ساختمانی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.