بتن سلولی؛ انقلابی در صنعت مصالح ساختمانی

امروزه با پیشرفت فناوری در زمینه‌های مختلف از جمله ساختمان‌سازی، استفاده از مصالح ساختمانی باکیفیت باعث افزایش طول عمر مفید اجزای تشکیل‌دهنده ساختمان شده است. تولید بتن سلولی یکی از گام‌های بزرگ در پیشرفت فناوری در زمینه ساختمان‌سازی به‌شمار می‌آید. یکی از سوالاتی که برای بیشتر افراد در ایجاد می‌شود این است که بتن سلولی چیست؟ در این مطلب به این سوال پاسخ داده‌ایم.

بتن سلولی

بتن سلولی چیست؟

بتن سلولی یک نوع مصالح ساختمانی نوین است که به وسیله ایجاد حباب‌های هوا در ساختار بتن تولید می‌شود. این نوع بتن به عنوان یک جایگزین کارآمد و با ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد، در زمینه‌های مختلف ساختمان‌سازی به‌کار می‌رود. از جمله مزایای بتن سلولی می‌توان به افزایش مقاومت سازه و کاهش میزان مصرف انرژی در ساختمان اشاره کرد. این محصول به‌دلیل داشتن ویژگی‌هایی مانند کم وزن بودن و عایق بودن دربرابر حرارت مصارف و کاربردهای بسیار زیادی در این صنعت دارد.

فرآیند تولید بتن سلولی

به‌طورکلی بتن سلولی در یک فرآیند خاص ایجاد می‌شود. این ماده اولیه ساختمانی از ترکیب سیمان، آب، مواد خام مانند شن، ماسه و خاکستر و برخی مواد افزودنی تهیه می‌شود. حباب‌های هوا به‌وسیله مواد تشکیل‌دهنده این بتن ایجاد ‌می‌شوند. حباب‌های هوا در بتن سلولی می‌توانند به‌صورت بسته یا باز باشند. این نوع حباب‌ها دلیل اصلی سبک شدن وزن بتن سلولی هستند. نکته قابل توجه دیگر در رابطه با بتن سلولی ویژگی عایق صدا و حرارت بودن آن است که به‌دلیل وجود مواد تشکیل‌دهنده‌ای مانند شن و ماسه می‌باشد.

ویژگی‌های مهم بتن سلولی

بتن سلولی دارای ویژگی‌های متعددی است که باعث افزایش استفاده از آن در صنعت ساختمان‌سازی شده‌است. از ویژگی‌های بسیار مهم این بتن می‌توان به وزن سبک، عایق حرارتی و صوتی بودن و مقاومت بسیار بالای آن اشاره کرد. در ادامه به‌صورت تخصصی به بررسی این ویژگی‌ها می‌پردازیم.

بتن سلولی

وزن سبک

وزن یکی از عوامل مهم در ساخت سازه‌های بادوام و مقاوم در صنعت ساختمان‌سازی می‌باشد. با روی کار آمدن فناوری‌های پیشرفته و تولید این نوع بتن، این مشکل حل شده‌است. امروزه برای ساخت بیشتر سازه‌های عظیم از بتن سلولی استفاده می‌شود. علت اهمیت بالای این ویژگی‌ این است که استفاده از بتن معمولی در سازه‌های بزرگ باعث افزایش وزن سازه و کاهش پایداری آن می‌شود.

عایق حرارتی و صوتی بودن بتن سلولی

در دنیای مدرن با افزایش استفاده از سوخت‌های فسیلی منابع این سوخت‌ها رو به کاهش هستند. از این رو ایجاد سازه‌ با کم‌ترین میزان مصرف از انرژی اهمیت بسیار زیادی دارد. بتن سلولی توانسته است با داشتن ویژگی عایق بودن دربرابر گرما و سرما، یک انتخاب بسیار مناسب در صنعت ساختمانی باشد، زیرا مصرف انرژی در ساختمان را کاهش می‌دهد. این محصول همچنین توانسته است با ویژگی عایق صوتی خود، به افزایش آرامش ساکنان در داخل ساختمان‌ها کمک کند.

مقاومت بالا

باتوجه به قوانین فیزیک، ساخت یک محصول با وزن کم و مقاومت بالا یکی از دشوارترین اقدامات در صنعت تولید مصالح ساختمانی به‌شمار‌ می‌آید. اما بتن سلولی به‌دلیل وزن سبک خود باعث ایجاد یک انقلاب بزرگ در این صنعت شده است. بتن سلولی مقاومت بسیار بالایی از نظر کششی، خمشی و فشاری دارد. این مقاومت باعث افزایش علاقه سازندگان به استفاده از این محصول در ساختمان‌ها و سازه‌های مختلف می‌شود.

کاربرد بتن سلولی در ساخت و ساز

کاربردهای مهم بتن سلولی در صنعت ساخت‌وساز

پس از ساخت یک مصالح مدرن و کاربردی، استفاده از آن برای سازندگان اهمیت بالایی پیدا می‌کند. از آنجایی که بتن سلولی از ویژگی‌های محنصربه‌فردی دارد. کاربردهای متعددی در زمینه ساخت‌وساز پیدا کرده است.

از جمله این کاربردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت ساختمان‌های مسکونی
  • اجرای تاسیسات صنعتی
  • ساخت پل

ساخت ساختمان‌های مسکونی

استفاده از مواد اولیه باکیفیت در ساختمان‌های مسکونی یک اصل مهم برای مدیران پروژه به‌شمار می‌رود. بتن سلولی به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای بتن سنتی در ساختمان‌های مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از این نوع بتن به‌ویژه در ساختمان‌های بلند مرسوم است.

تاسیسات صنعتی

یکی دیگر از کاربردهای مهم بتن سلولی استفاده از آن در ساخت تاسیسات صنعتی است. نکته مهم در تاسیسات صعنتی این است که مهمولا دارای سازه‌های بسیار عظیم هستند و از همین جهت استفاده بتن سلولی باعث سبک‌تر شدن وزن سازه می‌شود. همچنین بتن سلولی به دلیل ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی مناسب، در تاسیسات صنعتی مانند کارخانه‌ها و انبارها استفاده می‌شود. علت استفاده از این محصول در کارخانه به‌دلیل جلوگیری از مصرف انرژی و کاهش تولید صدا است.

ساخت پل

استفاده از بتن سلولی در ساخت پروژه‌های شهری نیز بسیار محبوب است. یکی از مهم‌ترین کاربردهای بتن سلولی در پروژه‌های شهری، ساخت پل است. در ساخت پل، بتن سلولی به عنوان یک محصول مهم عمرانی با وزن سبک و مقاومت بسیار بالا استفاده می‌شود. استفاده از این نوع بتن به عنوان یک جایگزین پایدار و کارآمد در پروژه‌های مختلف دیگر عمرانی نیز توصیه می‌شود.

بتن پارس زاگرس بزرگترین؛ کارخانه برتر تولید بتن آماده

شرکت بتن پارس زاگرس یکی از بزرگترین مجموعه‌های ساخت بتن در کشور است. مجموعه ما با مالکیت دو کارخانه در سطح کشور و ارائه خدمات مهم ساختمانی یکی از برترین مجموعه‌ها در زمینه ساخت‌وساز به‌شمار می‌آید. برای ثبت سفارش خرید بتن آماده می‌توانید از طریق سایت ما اقدام کنید.

سوالات متداول

اصلی‌ترین کاربرد بتن سلولی در صنعت ساختمان‌سازی مدرن چیست؟

اصلی‌ترین کاربرد بتن سلولی ساخت ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری است. این ماده اولیه به‌دلیل ویژگی عایق بودن در برابر حرارت باعث جلوگیری از مصرف بیش از حد انرژی می‌شود. این موضوع در دنیای امروز و با کاهش میزان منابع سوخت فسیلی، باعث افزایش محبوبیت این محصول شده است.

مهم‌ترین ویژگی‌ بتن سلولی چیست و چه اجزایی دارد؟

مهم‌ترین ویژگی بتن سلولی، استفاده از آن به‌منظور عایق حرارت و صدا است. تخلخل موجود در این بتن و همان وجود حباب‌های هوا، این خاصیت را در این نوع از بتن ایجاد می‌کنند. با این حال این بتن نیز مانند دیگر بتن‌ها دارای مواد اولیه مشابه مانند آب، مصالح سنگی و سیمان است. البته از افزودنی‌ها نیز در آن استفاده می‌شود.

علت استفاده از بتن سلولی در ساخت پل چیست؟

علت اصلی ساخت بتن سلولی در ساخت ساز‌های شهری از جمله پل‌ها، سبک بودن این محصول است که باعث افزایش استفاده از آن در ساخت پروژه‌های عمرانی شده است.